Петак, 15. Октобар 2021.

ЗДРАВСТВЕНИ ЦЕНТАР НЕГОТИН ДОБИО ВОЗИЛО ЗА ПРЕВОЗ ПАЦИЈЕНАТА НА ДИЈАЛИЗУ

Возни парк Здравственог центра Неготин, од данас је богатији за возило које је намењено за превоз пацијената са дијализе. Возило марке DACIA DUSTER набављено је средствима из општинског буџета, а како је данас најавио, Владимир Величковић, председник Општине Неготин који је са замеником Богданом Гугићем посетио неготинску здравствену установу, планирано је да се идуће године набаве још два аутомобила.    

  
 
„Ово је било  планирано овогодишњем буџетом . Спроведена је јавна набавка и набављено је возило за превоз пацијената са дијализе. Возни парк је лошем стању и ново возило ће сигурно олакшати превоз пацијената који морају да иду на дијализу. Наша општина  је веома разуђена, тако да ће се овим возилом побољшати неопходна здравствена услуга. У буџету са следећу годину који је у припреми, планирали смо средства за још два возила која су ЗЦ Неготин неопходна за рад у амбулантама по месним заједницама и за остале потребе, ради  остваривања квалитетније здравствене заштите и неге пацијената на територији наше општине.“ изјавио је Владимир Величковић, председник Општине Неготин.


 
Вредност набављеног аутомобила DACIA DUSTER који je веома потребан за транспорт пацијената који два до три пута недељно морају на дијализу, износи 1.450.000 динара. 
 
„ Овом приликом хтела бих  да се захвалим локалној самоуправи и председнику општине Владимиру Величковићу, на донацији аутомобила који нам је јако потребан. Имали су слуха када смо тражили возила, јер нам је возни парк у лошем стању. Возила су стара, раубована и заиста нам је било потребно и транспортно возило, као и санитети, али министар здравља Залтибор Лончар је рекао да ћемо у наредне две до три недеље добити и два нова санитета. Захваљујем се и Министарству здравља и нашој локалној самоуправи што су имали слуха и у овом тешком тренутку за нас обезбедили ове непоходне аутомобиле. Нама је ово возило добродошло зато што имамо пуно пацијената на дијализи. Можда некоме седамнаесторо људи који се дијализирају два до три пута недељно и није пуно, али верујтe ми да јесте, јер је потребно да се одвезу, довезу, а и много је људи са села.“ pекла је Јасмина Јеленковићм в. д. директора Здравственог центра Неготин.



Председник Величковић је још истакао да је у центру града поред фонтане постављен нови јавни сат реномираног произвођача ИНСА. 


 
„Јуче је постављен нови сат на градском шеталишту с обзиром да је претходни био у квару. Сат је набављен захваљујући Иницијативи  Општине Неготин и „Еликсир групе“„За напредак Неготинске Крајине“ и  њиховој донацији. На задовољство наших суграђана сат који је на неки начин заштитни знак у том делу ш еталишта поново ради. Упућујем апел  да чувамо све што се ново  поставља, с обзиром да је претходни сат с једне стране разбијен пре неколико година. Оно што украшава и улепшава  наш град треба да траје дуго.“ Поручио је Величковић.
 
Вредност новог јавног сата у центру града износи  750.000 динара са ПДВ-ом.