Петак, 15. Аугуст 2014.

Завршна радионица пројекта "Нови послови за чистију будућност - социјално предузетништво"

У оквиру пројекта "Нови послови за чистију будућност - социјално предузетништво" који се кофинансира од стране ЕУ кроз ИПА програм прекограничне сарадње Бугарска-Србија, у Неготину су јуче и данас одржане завршне дводневне радионице у оквиру овог пројекта.

   

Радионици су присуствовали запослени у Служби за заштиту животне средине општине Неготин, ЈКП “Бадњево”, чланови социјалне задруге „Еко круг“ и заинтересовани грађани.

   

Након уводних речи Слободана Дијановића, шефа Службе за заштиту животне средине општине Неготин, Радмила Владисављевић, менаџер пројекта упознала је присутне са самим пројектом, а Петар Синђић, асистент на пројекту, дао је информације о раду радионице.

   

Тренери на овој дводневној радионици били су Мишо Бабовић и Верица Милановић, а теме које су обрађене кроз предавања и радионице биле су :  Разноликост полова при запошљавању, Отпад и  рециклажа као мотивација за приватно предузетништво, Подизање јавне свести  у области управљања отпадом и процесу  селекције сировина из отпада и Грађани и правни субјекти као генератори отпада у процесу сепарације сировина.

Пројекат се финансира од стране ЕУ, у оквиру ИПА програма прекограничне сарадње (IPA CBC Programme) и реализоваће се у сарадњи са општином Ново Село из суседне Републике Бугарске, која је партнер на пројекту и уз помоћ YUROM-a, такође партнера на пројекту.