Четвртак, 05. Октобар 2017.

Завршетак радова на ОШ „Стеван Мокрањац“ у Кобишници

У основној школи „Стеван Мокрањац“ у Кобишници, приводе се крају радови на уређењу фасаде, који се заједно са радовима на санацији крова и замени олука финансирају средствима из буџета локалне самоуправе. Радове су данас обишли Владимир Величковић, председник општине Неготин и Драган Бердић, члан Општинског већа задужен за образовање.

 

„Ово је једна од највећих инвестиција у образовању у овој години, за коју је из буџета локалне самоуправе издвојено 5 850 000 динара. Радови се изводе планираном динамиком и радује ме што ће њиховим завршетком, ученици и наставници школе у Кобишници имати боље услове за извођење наставе. Наш задатак је да унапређујемо услове живота наших грађана, како у граду, тако и у месним заједницама и ми се трудимо да  тај задатак испунимо.“ – рекао је Величковић приликомпосете школи у Кобишници.     

Анђелка Баланесковић, директорка школе у Кобишници захвалила је локалној самоуправи што је препознала њихов проблем и издвојила средства за његово решавање. 

 

„У нашу школу се годинама није улагало и ми смо захвални локалној самоуправи што је уважила наш захтев и омогућила нам да радимо у бољим условима. Санирањем крова и фасаде и заменом олука, створени су далеко квалитетнији услови за рад, јер нећемо више имати проблем са прокишњавањем крова, са старом и оронулом фасадом и олуцима.  Имамо планове и за наредну годину, а ту пре свега мислим на уређење мокрих чворова и замену столарије, али ће то свакако зависити од расположивих средстава.“

Општина Неготин је, по речима Драгана Бердића, члана Општинског већа општине Неготин, задуженог за образовање,  ове године за основно и средње образовање издвојила више од 140 милиона динара, а расподелом су обухваћене све образовне институције са територије наше општине. 

 

“За основно образовање Општина Неготин је ове године издвојила 116.480.000 динара, а за средње 26.095.000. Од радова у школама поред текућих у кобишничкој школи и Неготинској гимназији у којој се уређују тоалети, истакао бих уређење фасаде ОШ „12 септембар“ у вредности од 512.000 динара,куповина котла за ОШ „Момчило Ранковић“ у Рајцу за шта је утрошено 399.600, замена столарије у ОШ „Вук Караџић“ , 420.000. Јавна набавака за сређивање тоалета и Техничкој школи је у току а на састанку са директорима свих основних и средњих школа почетком ове недеље разговарали смо о приоритетима за идућу годину. За сваку школу ћемо издвојити по 300.000 динара за израду пројектне документације.”

Основну школу “Стеван Мокрањац” у Кобишници тренутно похађа 97 ученика од првог до осмог разреда. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.