Среда, 18. Септембар 2019.

Завршено снимање дела филма“Хотел Београд“ на Рајачким пивницама и Браћевцу

  

Снимање филма „Хотел Београд“, у продукцији српског „Arhangel studios“ и „Yellow, black and white“ из Русије, на Рајачким пивницама и у Браћевцу, јуче је завршено. Реч је о наставку приче популарних руских серија „Кухиња“ и „Хотел Елеон“и новим авантурама главних јунака Паше и Даше. Екипу су  последњег дана снимања обишли Владимир Величковић, председник Општине Неготин, Мерлина Селенић, заменик председника ОпштинеТатјана Панић, члан Општинског већа за културу, информисање и туризам и Далибор Ранђеловић, в.д. директора ЈКП „Бадњево“.

  

„ Велика част је што је у нашој општини сниман део филма Хотел Београд. Ове године у мају снимана је и  серијa „Сенке над Балканом“ а до краја месеца очекујемо још једну екипу која ће на Рајачким пивницама снимати серију „Тајна винове лозе“. Ово је добро за промоцију нашег краја и за унапређење туризма. Надам се да ће се, с обзиром да су све екипе одушевљене условима и пределима, у неким наредним пројектима вратити нашим локалитетима. Наш крај биће промовисан широком аудиторијуму који ће на малим екранима гледати серије. Захвални смо на промоцији која ће сигурно утицати на повећање броја туриста. Трудимо се да будемо добри домаћини, наши мештани добијају само речи хвале што је још један плус за нашу општину.“ истакао је приликом обиласка Владимир Великовић, председник Општине Неготин.

Режију филма који ће бити преточен и у серију од три епизоде потписује Константин Статски, редитељ популарних серија „Кухиња“ и „Хотел Елеон“. Поред Милоша Биковића и Дијане Пожаскаје, главних протагониста, у филму глуме и Љубомир Бандовић, Јелисавета Сека Саблић, Миодраг Радоњић, Жика Тодоровић, Јелисавета Орашанин и многи други.

  

 „Село Браћевац и Рајачке пивнице су веома живописни и на леп начин представљају колорит који Србија нуди. Све је било боље него што смо се надали. Снимање иде тешко с обзиром да се снима од 12 до 15 сати дневно. Ја осим што играм главну улогу и продуцирам филм тако да док глумци одмарају између кадрова, ја решавам друга питања и проблеме. Напорно је али мислим да ће материјал који ћемо добити у филму бити више него задовољавајући.“ каже Милош Биковић, главни глумац и један од продуцената.

Снимање популарних руских серија за популарног глумца било је јединствено искуство, с обзиром да су аутори, врхунски професионалци у свом послу а уједно и ново откриће да ради улогу у жанру који подразумева брзину глумачке реакције у кадру, брзу размену реплика, брзо изговарање тескта које је захтевно  што је Биковићу с друге стране помогло у савладавању  Руског језика.

Снимање филма који ће се појавити у биоскопима и малим екранима већ у првој половини следеће године, наставиће се у Београду и трајаће до 10. октобра.