Четвртак, 13. Октобар 2016.

Завршено асфалтирање улице Стефаније Михајловић

Данас је другим завршним слојем асфалта пресвучена улица Стефаније Михајловић, једна од најпрометнијих саобраћајница у нашем граду. Завршним асфалтирањем приводе се крају радови у овој улици, а до потпуног завршетка, са једне стране биће урађене и зелене површине. Вредност уговорених радова је 59 867 000 динара, а финансира их Општина Неготин. Завршне радове у улици Стефаније Михајловић су данас обишли Јован Миловановић, председник општине Неготин и Драган Мијуцић, директор ЈП за грађевинско земљиште.   


„Искористио бих прилику да изразим задовољство што је овај посао урађен на квалитетан начин и пре рока који је дефинисан уговором. Ова улица је значајна саобраћајница у граду и сада је добила потпуно нову инфраструктуру и над земљом и под земљом и лепши изглед. Надам се да су грађани задовољни овим начином организације извођења радова с обзиром је израђен елаборат за извођење радова на инфраструктури улице са намером да се што мање ремети саобраћај односно да се улица и приликом извођења радова користи за саобраћај“ – истакао је између осталог Миловановић у обраћању медијима.  

Улица је комплетно реконструисана у дужини од 340 метара, а у склопу ових радова израђен је и одводни канал дуж улице ЈНА, којим ће бити решен проблем сакупљања воде на булевару.  Драган Мијуцић, директор ЈП за грађевинско землјиште истиче и да је улица урађена веома квалитетно у рекордно кратком року.

“У улици Стефаније Михајловић  урађена је комплетна реконструкција водоводне мреже и део канализационе мреже, где је то било потребно,са новим прикључцима. Изграђени су нови тротоари од бехатон плоча, а приликом реконструкције ове улице изграђен је и нови одводни канал у дужини од 140 метара, дуж улице ЈНА до канала у Борској којим би требао да се реши проблем сакупљања воде на Булевару. Са једне стране улице Стефаније Михајловић, предвиђене су пројектом и зелене површђине и то ће бити урађено у наредном периоду“.  


Председник општине Неготин најавио је да ће радови на побољшању инфраструктуре бити настављени и наредних година и посебно нагласио проблем паркирања у централној зони града.

„У току је израда буџета за следећу годину и прикупљамо податке и захтеве из месних заједница и самог града шта ће се радити од инфраструктуре следеће године. То не зависи само од пројекције буџета у новчаном смислу него зависи и од тога која је пројектна документација урађена. Као што сте имали прилику да видите ми смо пажљиво планирали током претходног периода, тако ће се нааставити и у наредном периоду са намером да сва средства искористимо на време и рационално . У граду ће се наставити са радовима на инфраструктури и то баш у овој зони где су саобраћајнице максимално потребне јер је проток саобраћаја јако велики. Оно што граду Неготину недостаје, то су места за паркирање.  Видели смо колико су све важније улице оптерећене паркираним аутомобилима и наредних месеци тражићемо решења која ћемо реализовати наредних година. Не могу да кажем да ћемо стићи већ у нарендој  години то да решавамо, али један озбиљнији приступ морамо да заузмено, јер смо сведоци да је паркиран велики број аутомобила у централној зони града.“


Радове на асфалтирању изводи Предузеће за путеве из Зајечара.    


* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.