Понедељак, 02. Септембар 2019.

Завршени радови у седам улица


У оквиру пројекта „Реконструкције седам улица у граду“ постављен је завршни слој асфалта у улици Браће Југовића. У овој улици, у дужини од 138 метара, поред коловозне конструкције и тротоара, реконструисане су водоводна и кишна канализациона мрежа. Овим уређењем, унапређен је квалитет живота грађана, који живе у овој као и осталих шест улица, обухваћених капиталним пројектом који локална самоуправа реализује уз подршку Министарства привреде Републике Србије. Завршне радове обишли су Владимир Величковић, председник Општине Неготин и Далибор Ранђеловић, в.д. директора ЈКП "Бадњево".
“ Посао је при крају, остало је још пар дана за завршетак тротоара. Радови су одрађени квалитетно. Поред замене водоводне мреже, прикључака на канализациону мрежу где их није било, постављена је кишна канализација и асфалтиране су саобраћајнице. Комплетиран је један велики пројекат који ће грађани користити. Ово је био један од највећих пројеката који смо реализовали захваљујући разумевању Владе Републике Србије и Министарства привреде.Један од највећих пројеката везан за уређење улица надлежног министарства. Укупна вредност износи 151 милион динара. Сада крећемо у припрему и реализацију пројеката, не само у граду већ и у месним заједницама. Предстоји нам реконструкција канализационе мреже јер је и председник Александар Вучић истакао да су путеви, водоводна и канализациона мрежа, прироритети како би свим грађанима обезбедили основне услове за живот и обезбедили боље фунционисање на територији општине.“ истакао је приликом обиласка Владимир Величковић, председник Општине Неготин.
Уређење седам градских улица, у дужини од скоро 2 километра финансирано је средствима републичког и општинског буџета. Министарство привреде Републике Србије је издвојило 58 милиона динара. Радови су били поверени Предузећу „Штрабаг“ д.о.о.- огранак Предузећа за путеве Зајечар.