Понедељак, 02. Новембар 2020.

ЗАВРШЕНИ РАДОВИ У ПУ „ПЧЕЛИЦА“

У Предшколској установи „Пчелица“ у Неготину, у оквиру суфинансирању мера популационе политике јединица локалне самоуправе у Републици Србији преко Кабинета министра без портфеља за популациону политику, трећу годину заредом реализују се обимни радови. Након замене столарије и дела кровног покривача на другој згради вртића, завршени су радови на замени столарије на објекту број 1, старој згради у којој од како је изграђена 1970. године није било сличних радова. Радове су данас обишли Владимир Величковић, председник Општине Неготин и Богдан Гугућ заменик председника Општине.

   

„Могу рећи да је Општина Неготин за пример што се тиче сарадње са Кабинетом министра без портфеља за популациону политику зато што у континуитету, већ три године пролазимо са пројектима везаних за наш вртић „Пчелица“. Сваке године смо имали капиталне радове и санацију највећих проблема за наше најмлађе суграђане. Прве године смо имали замену столарије на новијој згради и наредне године замену крова на истој згради а ове године на најстаријем објекту вртића санирали смо столарију која није мењана од 1970. године када је вртић кренуо са радом. За ове три године вртић у Неготину је обновљен у износу од 32 милиона динара. Ове године су радови од близу 9 милиона, 85 процената су средства ресорног министарства а учешће општине 15 процената. Заменом столарије побољшаће се квалитет боравка у вртићу и остварити већа уштеда топлотне енергије с обзиром да су прозори и столарија били дотрајали те се губила велика количина топлоте. Захваљујум се Влади Републике Србије и Кабинету министарства без портфеља на успешној сарадњи с обзиром да смо при добијању последњег пројекта били пример добре праксе другим општинама.“ изјавио је медијима приликом обиласка председник Величковић.

  

Величковић је још истакао да ће локална самоуправа у наредном периоду покушати да реши још два проблема у неготинској предшколској установи који се односе на реконструкцију тоалета и изналажење трајног решења за снабдевање топлотном енергијом како би се избегло коришћење котла у вртићу који је у функцији 50 година и мазута, и прелазак на даљинско грејање чиме би се решило и загађење у објектима у којима бораве најмлађи.
„ Циљ свих ових пројеката, па и овог данас је пре свега подизање квалитета боравка деце. То нам је био примарни циљ. Заиста ова столарија која је стара 50 и више година је била пре свега небезбедна за децу, а осим тога реализацијом овог пројекта утицало се и на енергетску ефикасност, како ове тако и претходне зграде. Столарија је алуминијумска, изузетно је квалитетно урађена тако да ми за сада имамо само речи хвале с обзиром на то да већ сада осећамо добробит замене столарије за децу пре свега, али и за све запослене у установи“ рекла је Радмила Маџаревић, директорка ПУ „Пчелица.

  

Радове на замени столарије у вредности од 8.893.018,86 динара са ПДВ-ом извела је Самостална занатска радња “ Линија“, Ваљево, а у оквиру пројекта поред изведених радова реализована је едукација из области популационе политике у виду едукативних радионица и набављен је промо материјал.