Понедељак, 21. Мај 2018.

Завршени радови на фасади зграде републичке инспекције

Зграда Републичке инспекције Борског управног округа, која се налази у централној градској зони и која је под заштитом Завода за заштиту споменика из Ниша, ових дана завршетком радова на фасади добила је лепши изглед. У нови изглед зграде уверио се данас и Владимир Величковић, председник општине Неготин.

 

Након радова на санацији и реконструкцији крова, унутрашњем уређењу и замени столарине, ових дана завршени су и радови на изради фасаде, којом су радови и заокружени. Радове су заједнички финансирали Министарство финансија преко Борског управног округа и општина Неготин.   

 

„Радови на згради Републичке инспекције успешно су ових дана приведени крају и ми смо сада у самом центру града добили још једну лепо уређену грађевину којом можемо да се поносимо. Радови на замени столарије и фасади били су последњи у низу и из буџета локалне самоуправе за те намене издвојено је 3 200 000 динара. Пре три године на овој згради средствима општине Неготин и Министарства финансија преко Борског управног округа, урађена је и комплетна реконструкција крова чиме је спречено даље прокишњавање и пропадање овог објекта.“ – истакао је између осталог Владимир Величковић, председник општине Неготин приликом обиласка зграде републичке инспекције Борског управног округа.

Наредних дана биће завршено и кречење  просторија и ходника у згради, чиме ће бити комплетирано и унутрашње уређење, које је обухватало санацију ходника, санитарних чворова, дела столарије и  спољне терасе. Такође је урађена и нова чајна кухиња,  а у канцеларијама републичких инспектора постављен је нови ламинат.

 

Председник општине Неготин истакао је такође да је за наредну годину у плану и уређење зграде катастра, која је такође у централној зони града и у којој се поред канцеларија службе катастра налазе и просторије општинске управе Неготин.

 * Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.