Четвртак, 15. Септембар 2016.

Завршени 51. „Мокрањчеви дани“

Синоћ су у Неготину, концертом Хора и Симфонијског оркестра Радио-телевизије Србије свечано затворени 51. „Мокрањчеви дани”. Фестивал је свечано затворио Јован Миловановић, председник Општине Неготин.  

  

Хор и Симфорнијски оркестар РТС-а, којим је дириговао Бојан Суђић, извео је на самој завршници 51. Мокрањчевих дана  „Неотпевану песму“ Александре Вребалов, „Магнификат“ Џона Ратера, уз соло сопран Евгенију Јеремић, а у другом делу концерта и музику из филмова „Господар прстенова“ и „Пирати са Кариба“.

  

По завршетку концерта, завршну реч, на крају овогодишњег Фестивала, дала је др Соња Маринковић, селектор 51. „Мокрањчевих дана“.

  

Фестивал у част великом композитору Стевану Стојановићу Мокрањцу затворио је, председник Општине Неготин, Јован Миловановић уз захвалност Бојану Суђићу и симфонијском оркестру и хору на сјајном концерту, али и свим учесницима овогодишњих музичких свечаности.

  

"Захваљујући вашој љубави према уметности и професионализму, публици која одраста и сазрева, поштује и воли „Мокрањчеве дане“ и организаторима, овогодишњи фестивал је испунио очекивања. У име општине, велику захвалност упућујем покровитељу Министарству културе и информисања, затим Министарству туризма, трговине и телекомуникација Владе Републике Србије и  Делегацији Европске уније у Србији, на подршци. Пријатељима и медијским спонзорима Фестивала захваљујем на помоћи у организацији и промоцији програма. Посебно захваљујем нашем селектору, госпођи Соњи Маринковић, Програмској комисији и организатору Дому културе „Стеван Мокрањац“. Хвала свим неготинским инсистуцијама и поједницима  који су дали свој допринос да и на почетку друге вековне половине трајања фестивала, све протекне како је и било планирано.“ – истакао је Миловановић у свом обраћању.

  

Пријатељима Фестивала, покровитељима, појединцима и установама који су помогли одржавање манифестације, као и медијским партнерима, на завршној вечери су додељене Плакете и Почаснице 51. Фестивала „Мокрањчеви дани“.

  

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.