Петак, 08. Новембар 2013.

Завршена санација моста код Црномаснице

 

Готово три деценије након оштећења, мост код Црномаснице је саниран. Симболичним пресецањем врпце мост су у саобраћај пустили мр Милан Уруковић, председник Општине Неготин о Иван Михајловић, председник Савета МЗ Црномасница.

Мештани Црномаснице, Браћевца, Тамнича, али и зајечарских села Шипикова и Халова, поново могу, потпуно безбедно да користе мост преко Тимока чији је један стуб улегао још за време великих поплава 1986. године. За санацију моста, односно изградњу новог носећег стуба, који је због специфичног оштећења био познат као „сломљени мост“, Општина Неготин издвојила је 10,3 милиона динара.

 

За ову инвестицију одлучили смо се пратећи потребе мештана тимочких села чија је безбедност била угрожена коришћењем оштећеног моста. Задовољство ми је што смо решили проблем на који мештани указју већ деценијама. Мост је сада потпуно безбедан. Остали су само финални радови као што је асфалтирање коловоза што ће бити обављено истовремено када и ова деоница тимочке магистрале, у зависости од временских прилика, до краја ове године или наредне – најавио је мр Милан Уруковић, председник Општине Неготин.

 

Иван Михајловић, председник Савета МЗ Црномасница, у име мештана околних села изразио је задовољство због решавања великог проблема.

 

Захвални смо општинској власти која је имала разумевања за решавање проблема на који указујемо већ деценијама. Преко овог моста свакодневно прелазе аутомобили, али и школски аутобуси и ова инвестиција је за нас од виталног значаја – истакао је Иван Михајловић.