Уторак, 28. Мај 2013.

Завршена реконструкција улица у јужном делу Неготина

 

Данас је завршена комплетна реконструкција улица Јована Чакширановића, Ике Костића, Бранка Радичевића и дела Бранка Перића. У овим улицама постављена је нова водоводна мрежа и кишна канализација, изграђени ивичњаци и извршено асфалтирање са равнајућим слојем. Вредност комплетне инвестиције је 32 милиона динара, а средства су обезбеђена из буџета општине Неготин.

Иначе, уговор о извођењу ових радова потписан је још августа 2011.  са Водопривредним хидрограђевинским предузећем Неготин које је у међувремену запало у финансијске тешкоће и није успело да оконча преузете послове. Због тога је уговор о извођењу радова раскинут и наставак је поверен другопласираном на тендеру, Предузећу за путеве Зајечар и то по ценама које су утврђене са ВХДП.

Пројекат реконструкције градских улица се наставља и ове године, па ће у наредних месец и по бити спроведен поступак јавне набавке за реконструкцију Даничићеве и дела улице Бранка Перића. Вредност ових радова је 25 милиона динара, а финансираће се, као и претходни, из буџета општине Неготин.