Понедељак, 13. Октобар 2014.

Завршена Дечија недеља

 

Музичким програмом под називом ,,Деца – деци”, завршено је обележавање недеље посвећене најмлађима.

 

На малој сцени биоскопа смењивали су се ученици основних школа, са програмима које су припремили за своје другаре, али и родитеље, који су испунили сва места у сали неготинског биоскопа.

 

На сцени су се смењивали певачке, фолклорне и ритмичке групице, рецитатори, инструменталисти и вокални солисти, праћени бурним аплаузом публике.

 

Последњег дана Дечије недеље, на Градском тргу у Неготину организован је дечији вашар са многобројним занимљивим програмима. Поред најмлађих неготинаца, на дечији вашар дошли су и њихови родитељи, баке, деке и знатижељни пролазници.

 

На Градском тргу било је постављено двадесетак штандова на којима су ученици неготинских основних и средњих школа и малишани из вртића изложили и продавали своје радове.

 

Ученици Пољопривредне школе „Рајко Боснић“ обишли су и Општинску управу општине Неготин, где их је примила заменица председника општине Неготин, Надица Васић.

   

Ове године, у склопу вашара одржан је и породични маскенбал, а награђене су и најбоље групне маске.

 

Слатким пакетићима "Текијанке награђене су групна маска "Краљевска свита", коју су представили малишани из вртића „Пчелица“  и васпитачице Сандра Алавук и Радмила Маџаревић, и групна маска ученика 1/2 одељења ОШ "Вера Радосављевић“.

 

У петак је, у оквиру дечије недеље, а у организацији драмског студија „Дечији центар“ из Зајечара, у Дому културе играна и представа за децу „Краљевић Марко“, коју је по тексту Мирољуба Рикија Недовића, адаптирала и режирала Селена Ристић Витомировић.

 

Организатор обележавања „Дечије недеље“ ове године била је Народна библиотека ,,Доситеј Новаковић” уз техничку помоћ Дома културe „Стеван Мокрањац“ и покровитељство Општине Неготин.