Понедељак, 08. Октобар 2012.

Завршена Дечија недеља

3907_1.jpg

Другим фестивалом дечијег фолклора у суботу је завршено обележавање Дечије недеље која се ове године одвијала под мотоом "Растемо као једно - бољи смо заједно". На сцени Дома културе, поред фолкора градских основних школа наступили  су и фолклори основних школа из Јасенице, Мокрања, Кобишнице, Kарбулова, Јабуковца и Сикола. Запажен наступ имао је и оркестар хармоника основне музичке школе “Стеван Мокрањац”, који је извео другу Мокрањчеву руковет.

3907_2.jpg

Током седмодневног обележавање Дечије недеље организоване су бројне активности намењене нашим најмлађим суграђанима.

3907_3.jpg

На дечијем одељењу Народне библиотеке “Доситеј Новаковић” отворена је изложба дечијих радова Атељеа магистра Драгане Јаћимовић.

3907_4.jpg

У склопу ове вечери посетиоци су могли да присуствују и вечери посвећеној Бориславу Пекићу, коју су приредили ученици првог разреда неготинске гимназије са професорком књижевности Весном Станковић.

3907_5.jpg

Групе “Hurleur” и “Nahoj” одржале су дечији рок концерт у музичком павиљону у Градском парку, a као и ранијих година и овога пута су организована такмичења у рецитовању на страним језицима и брзом читању.

3907_6.jpg

По оцени жирија, најбољи у брзом читању били су Ања Павловић из основне школе “Вера Радосављевић”, Катарина Митић, ученица основне школе “Бранко Радичевић” и Милош Савуљесковић из оснивне школе “Вук Караџић”.

3907_7.jpg

Манифестација је отворена седницом ученичког парламента са које су упућене поруке председнику општине и његовим сарадницима са жељама и потребама младих у нашем граду. Ове поруке предате су председнику приликом традиционалног пријема који је приређен у петак 5. октобра.

3907_9.jpg

Други по реду дечији вашар био је још једна прилика да ученици покажу своју креативност и изложе своје радове на Градском тргу, где је одржано и такмичење у караокама и још једна “Кликеријада”.

3907_8.jpg

Специјални гост овогодишње Дечије недеље био је песник за децу Драган Драгићевић, који је најмлађе кроз дружење упознао са својим песмама посвећеним управо њима.

И овогодишњу организацију Дечије недеље потписује Народна библиотека "Доситеј Новаковић" уз подршку Општине Неготин, Канцеларије за младе и Дома културе.