Среда, 03. Мај 2017.

Завршен такмичарски део Сусрета села

Наступом културно уметничких друштава из Речке и Јасенице, завршен је такмичарски део 44. манифестације изворног народног стваралаштва Сусрети села у општини Неготин.

 

Последњег викенда ове традиционалне манифестације своје програме приказало је шест културно уметничких друштава.

 

У петак, у Штубику, представили су се чланови Културно-уметничког друштва “Прераст” и друштва из Карбулова. Гости из Карбулова представили су се ове године обичајима везаним за “Просидбу”,  док је друштво из Штубика, за свој обичај изабрало „Седељку”.

 

Дан касније своје програме су у Чубри представили КУД “Младост” и КУД “ Воја Чурић” из Кобишнице. Домаћи ансамбл приказао је народни обичај “Комишање”, а гости из Кобишнице обичај "Коледари".

 

Такмичарски део овогодишње манифестације затворили су у недељу културно-уметничка друштва из Речке и Јасенице. Овај сусрет одржан је у неготинском Дому културе због заузетости сале у Речкој.  

 

Званични домаћини овог сусрета. чланови КУД “Хајдук Вељко” из Речке, представили су се програмом под називом “Моба”, док су њихови гости из Јасенице приказали како изгледа косидба и седељка у овом селу.

 

Завршна смотра биће одржана 10. маја на Градском тргу у Неготину, у оквиру Мајских свечаности поводом Дана општине Неготин. Тада ће се у ревијалном програму представити најбоље тачке и бити проглашен победник 44. по реду манифестације „Сусрети села“. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.