Понедељак, 25. Април 2016.

Завршен такмичарски део Сусрета села

Наступима у Јасеници и Кобишници завршен је такмичарски део 43. манифестације изворног народног стваралаштва Сусрети села у општини Неготин.

  

У Јасеници су своје програме приказали чланови културно уметничких друштава „Живорад Петровић Дудић“ и „Врело“ из Шаркамена. Домаћи ансамбл је уз игре и песме приказао надорни обичај „Ђурђевдански уранак“, док су се гости из Шаркамена представили народним обичајем „Дарачење вуне“.

  

Последње такмичарско вече одржано је у Кобишници, где је домаћи фолклорни ансамбл „Воја Чурић“  дочекао госте из Карбулова. Домаћини су приказали народни обичај “Фртацат”(“Другаричење”).

  

Завршна смотра биће одржана 10. Маја на Градском тргу у Неготину, у оквиру Мајских свечаности поводом Дана општине Неготин. Тада ће се у ревијалном програму представити најбоље тачке и бити проглашен победник 43. по реду манифестације „Сусрети села“.

Најбољем културно-уметничком друштву припашће и новчана награда у износу од 30 000 динара, другопласираном од 20 000 динара, а трећепласирано друштво биће награђено са 10 000 динара.  


* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.