Уторак, 18. Јул 2017.

Забрана саобраћаја у пешачкој зони

У циљу решавања проблема уласка и паркирања возила у пешачкој зони, као и на тротоарима поред основне школе “Вук Караџић”, данас је почело постављање металних стубова и ограђивање тротоара. Радове је обишао и председник општине Неготин Владимир Величковић.

 

Наша шеталачка зона се много злоупотребљава од стране несавесних возача који не поштују важеће прописе и зато смо били принуђени да урадимо максимално ограђивање пешачке зоне. Возила више неће моћи да улазе у пешачку зону. Поставиће се вертикална сигнализација на све улазе у пешачку зону и биће забрањена вожња мотора и бицикала, јер желимо да овај део града добије намену коју има. Испред ОШ “Вук Караџић” такође се постављају стубићи, с обзиром да је пројектом забрањено паркирање, што се није поштовало, па смо морали да спроведемо оно што је било пројектом и предвиђено.” – рекао је председник Владимир Величковић приликом обиласка радова. 

 

Председник је најавио да ће ускоро бити донете и одговарајуће одлуке којима ће се регулисати кретање доставних возила кроз пешачку зону, а биће појачана и контрола и казнена политика према онима који и даље наставе да се понашају као до сада. 

 

“Проток доставних возила биће регулисан на самом улазу у пешачку зону, где ће бити постављени обарајући стубићи, донеће се и одлука у ком временском периоду ће моћи доставна возила да уђу у пешачку зону и одлука ће бити као и у осталим градовима, нећемо је много мењати. Сматрамо да је ово најбезбеднији начин да пешачка зона постане то што треба да буде. Осим постављања ограничења и стубића, мораћемо да појачамо и контролу и кажњавање, иако је непопуларна мера, али желимо да заштитимо људе који желе да се безбедно осећају унутар пешачке зоне, поготову у овом периоду када имамо пун град, пуно шеталиште.” – истакао је Величковић.

 

Радове код основне школе “Вук Караџић” изводи Магистрала сигнал из Ниша, у оквиру Јавне набавке за извођење радова на вертикалног сигнализацији чија је укупна вредност 3.183.000, док су на постављању стубића у пешачкој зони ангажовани радници ЈКП “Бадњево”. Од уласка у пешачку зону до фонтане, као и на простору између Хале спортова и бивше зграде Комитета биће постављено 65 стубића, а укупна вредност радова је 808.000 динара. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.