Среда, 07. Март 2018.

За викенд повећање нивоа на свим рекама

Према информацијама Стручно-оперативног тима за заштиту и спасавање од снега, снежних наноса и поплава Штаба за ванредне ситуације на територији општине Неготин, ниво Тимока код Трнавца је у опадању и нижи је за 5 цм у односу на јуче. Код Белог Тимока је забележено благо повећање.                                

И даље је поплављено 100м  код раскрснице Црномасница-Браћевац.  СОТ упозорава да ће за викенд доћи до повећања нивоа на свим рекама. На Белом Тимоку водостаји ће бити у порасту од 08. до 11. марта са превазилажењем редовне одбране код Књажевца а границе ванредне одбране од поплава код Зајечара. Дежурне екипе прате ниво водотокова на територији општине Неготин и у том циљу донета је одлука да се у току дана обиђу сви водотокови, потоци и реке у општини.

Стручно-оперативни тим Штаба константно заседа  и свакога дана има радне састанке на којима предлаже Штабу за ванредне ситуације  предузимање оперативних мера у циљу заштите и спашавања од снежних наноса и поплава.

Тим је донео Наредбу  о укључивању Савета месних заједница у заштити и спасавању становништва од снега, снежних наноса и поплава. На основу ове наредбе задаци председника и чланова савета МЗ су активно учешће свих чланова савета у чишћењу снега на територији своје МЗ  и то у следећим МЗ: Плавна, Штубик, Вратна, Малајница, Трњане и Дупљање , пружање логистичке помоћи на терену екипама надлежним за чишћење снега и процене хитности интервенције чишћења снега на територији своје МЗ, праћење водостаја на водотоковима, рекама и потоцима у МЗ којима прети опасност од поплава изливањем истих услед наглог отапања.

Донете су одлуке и о поступању у случају хитности због здравствене угрожености грађана и хитности и приоритета у чишћењу снега.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.