Петак, 15. Јул 2016.

Вредна опрема за породилиште у Неготину

У оквиру акције „Заједно за бебе“, представници Комерцијалне банке и Фонда Б92 уручили су породилишту у Неготину два ЦТГ апарата, три рефлектора за преглед пацијената, радио нож, лампу за фототерапију, сет инструмената за порођајну салу и инструмената за царски рез. У име Комерцијалне банке, донацију је болници уручио председник Извршног одбора Александер Пикер,.

   

„Морам да кажем да у овој акцији осим фонда Б92 и Комерцијалне банке велику улогу имају и имају и наши клијенти, јер сваки пут када искористе картицу Комерцијалне банке, банка из својих средстава издваја средства за обнову породилишта у Србији. То значи да су и клијенти из Неготина заједно са својом Банком помогли набавку ове опреме и помогли борби за будучност свог града и околине. Комерцицајална банка ће наставити да помаже у оквиру акције “Заједно за бебе”, јер опрема коју Банка набави за опремање породилишта је конкретно улагање у будућност Србије ” – истакао је Александер Пикер.

   

Ово је десета донација од почетка акције „Заједно за бебе“, којом је обезбеђена сва неопходна опрема за породилиште у Неготину. Акцију је покренуо фонд Б92, а уручењу донације присуствовао је и Веран Матић, председник УО Фонда. 

  

„Ова акција покренута је са циљем да се све средине у Србији опскрбе истим квалитетом и неопходном количином апарата и уређана, не по кључу, по броју беба или величини града,  него да свих 55 породилишта у Србији добије исту квалитетну опрему и да запослени имају исте услове за рад, И ово је једна од ретних акција са таквим циљем. Акција Заједно за бебе коју реализујемо са Комерцијалном банком је један од најбољих могућих модела у којем се осим једне од најбољих банака у нашој земљи, укључују и њени клијенти. Посебно ми је драго што данас у Неготину проглашавамо победу, што значи да је највећи део опреме набављен. Највећи добитници ове акције су бебе, родитељи и здравствени радници“ - изјавио је Веран Матић, председник Управног одбора Фонда Б92 и закључио да Комерцијална банка овом акцијом ради велики посао за друштво“. 

  

Захваљујући сакупљеном новцу породилиште Здравственог центра у Неготину је добило опрему која ће у великој мери побољшати ниво здравствене неге и заштите. Др Биљана Параскијевић, захвалила се Комерцијалној банци и Фонду Б92 који су помогли да се опреми породилиште.

  

„Велико ми је задовољство и част што је наше одељење гинекологије и акушерства добило овако вредну донацију у овој акцији. Ја сам сигурна и убеђена да ће ова донација допринети да наши лекари и наши здравствени радници раде много квалитетније и у много бољим условима, а на овај начин пружићемо много бољу здравствену услугу свим породиљама и њиховим бебама. Вредност донације је 1 600 000 динара.“

  

Акција „Заједно за бебе” почела је 1. јуна 2014. године и до сада је, захваљујући клијентима Комерцијалне банке, прикупљено 47,8 милиона динара. Од тог новца набављена је сва потребна опрема  за породилишта у Шапцу, Књажевцу, Пожаревцу, Крушевцу, Грачаници, Алексинцу, Ваљеву и Чачку, као и део потребне опреме за породилиште Клиничког центра у Београду. Следећа донација у оквиру акције „Заједно за бебе“ биће у Кладову.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.