Петак, 24. Март 2017.

Влашка кола из Мокрања и Једренка – отргнути од заборава

Удружење за очување културе и традиције Влаха „Гергина“, представиће у суботу 25. марта од 19 сати, на малој сцени Биоскопа “Крајина”, своја нова ЦД издања.


У сусрет предстојећем Фестивалу влашке музике „Гергина“, који ће по традицији бити организован другог и трећег дана Ускрса, односно 17. И 18. априла, Удружење за очување културе и  традиције Влаха „Гергина“ из Неготина, представиће сутра публици у Неготину своја најновија ЦД издања. Реч је о Једренки и влашким колима из Мокрања.

На промоцији ће учествовати Етно група „Гергина“, КУД „Флоричика“ из Јабуковца и КУД „Мокрањац“ из Мокрања, а говориће Ненад Камиџорац, етномузиколог, водитељ музичке ТВ емисије „Иде Миле“, уредник Првог програма Радио Београда и уметнички директор Фестивала влашке музике „Гергина“.

Удружење „Гергина“ је пре ових издања  промовисало  ЦД Етно групе „Гергина“, компилацију песама Љиљане Несторовић Ђокић, ЦД Витомира Вите Станојевића, виртуоза на фрули, као  и „Кола из Мироча“, Спасоја Јовића и ДВД Витомира Станојевића, са изворним влашким колима.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.