Понедељак, 15. Мај 2017.

Винарија Микић победник 12. Међународног Сајма меда и вина

Дванаести Међународни Сајам меда и вина окупио је више од 100 излагача из Србије и земаља у окружењу. По оцени жирија, апсолутни победник Сајма меда и вина Неготин 2017. године је вино „Мерло-барик“ из 2015. године, Винарије Микић из Речке.

 

У категорији белих вина, златна медаља за најбоље оцењено вино припала је Винарији “Виммид” из Видровца за вино “Схардонаy” из 2016 године, док је у категорији црвених вина златном медаљом награђено вино “Мерло-барик” из 2015 године, Винарије Микић из Речке. Винарији Микић из Речке припала је и сребрна медаља у категорији у категорији розе вина за вино “Розе” из 2015. године, док је у категорији десертних вина најбоље оцењено вино “Бели бермет” из 2016. године, Винарије Равница из Инђије. Апсолутни победник Сајма меда и вина Неготин 2017. године је вино мерло-барик 2015. године, Винарије Микић из Речке.

  

Вина је оцењивао жири у саставу : проф. др Александар Петровић, председник комисије, дипломирани инжењер Маја Поповић и мастер-инжењер Николина Лисов.

  

Награде најбољим произвођачима уручио је председник општине Неготин, Владимир Величквоић, који је званичћно и затворио овогодишњи сајам. У свом обраћању он је честитао награђеним винарима и пожелео да сајам меда и вина из године у годину буде све бројнији.   

  

Организатори 12. Међународног сајма меда и вина су Туристичка организација општине Неготин, Друштво пчелара „Хајдук Вељко“ Неготин и Удружење винара и виноградара, а покровитељ општина Неготин.  

 * Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.