Четвртак, 14. Мај 2015.

Винарија „ Душа“ из Кладова победник 10. Међународног Сајма меда и вина

Проглашењем најбољих и доделом признања винарима, синоћ је на Градском тргу у Неготину завршен 10. Међународни Сајам меда и вина.

   

Жири у саставу : проф. др Александар Петровић, председник комисије, проф. др Владимир Пушкаш и дипл. инж. Ђурђа Катић, оцењивао је 80 узорака вина и изабрао најбоље.

 

У  категорији белих вина најбоље је вино “Chardonnay 2014” винарије „ВИММИД“ из Видровца. У категорији црвених вина признање је припало  винарији „Микић“ из Речке за вино “Cabernet Sauvignon 2013.”.  Винарија „Матаљ“ из Неготина награђена је у категорији розе вина за вино “Розе 2014.”, док је по оцени жирија у  категорији десертних вина најбоља “Црна Тамјаника 2014.”, винарије „Top Vinaris“ из Речке . Апсолутни победник овогодишњег јубиларног сајма је винарија „Душа“ из Кладова и вино “Италијански ризлинг 2014”. Награду за најбоље уређен штанд добила је „Хомољска здравица“ из Жагубице.

   

На јубиларном десетом по реду Међународном сајму меда и вина у Неготину учествовало је око стотину излагача из Србије, Румуније, Бугарске и Македоније.

  

У оквиру Сајма меда и вина и Мајских свечаности поводом Дана општине Неготин, на Градском тргу у Неготину првог дана наступили су акустични оркестар „Романса“ из Зајечара и „Тропико бенд“, док је другог дана посетиоце сајма забављала група „Боеми“ из Зајечара.

   

Организатори 10. Међународног сајма меда и вина су Туристичка организација општине Неготин, Друштво пчелара „Хајдук Вељко“ Неготин и Удружење винара и виноградара, а покровитељ општина Неготин.