Понедељак, 23. Април 2018.

Видео надзор у ОШ „Бранислав Нушић“ у Уровици

Културно удружење мештана Уровице из Беча, након донације кревета Здравственом центру у Неготину, донирало је и видео надзор Основној школи “Бранислав Нушић” у Уровици. Примопредаји вредне донације, присуствовала је и Мерлина Селенић, заменица председника општине Неготин.


Чланови Културног удружења мештана Уровице који живе и раде у Бечу, позитивно су одговорили на захтев директорке основне школе из Уровице и обезбедили видео надзор којим ће бити покривена целокупна школска зграда и двориште. Вредна донација је и резултат добре сарадње овог удружења и локалне самоуправе.    


„Ми имамо јако добру сарадњу са Културним удружењем мештана Уровице и захваљујући томе, пре десетак дана ово удружење је обезбедило одређени број кревета за Здравствени центар у Неготину, а ево сада и видео надзор за основну школу у Уровици. Као и претходна и ова донација је јако битна и потребна и зато желим да у име локалне самоуправе захвалим свим члановима Културног удружења мештана Уровице што мисле и помажу свој родни крај и надам се да ћемо и наредном периоду успешно сарађивати.“ – истакла је Мерлина Селенић, заменица председника Општине Неготин.   


Вредност донације је око 1000 евра, а она подразумева постављање осам камера које ће покривати школу са свих страна, као и школско двориште. 


„Претходних неколико година у нашој школи дешавала су се честа обијања и провале.  С обзиром да ми нисмо могли да обезбедимо видео надзор, ја сам се обратила удружењу КУМ да нам помогну да обезбедимо нашу школу, они су то прихватили, обезбедили су опрему која је постављена. Школа је сада обезбеђена са свих страна, а ја користим ову прилику да захвалим свим члановима удружења на помоћи.“ – истакла је Снежана Митуловић, директорка ОШ „Бранислав Нушић“ из Уровице.  

Приликом недавне испоруке кревета неготинској болници удружење је два болничка кревета са пратећом опремом донирало и за амбуланту у свом селу, а ово је само наставак помоћи селу из кога потичу.


“Чланови нашег удружења радо прихватају иницијативе које се односе на помоћ нашем селу и родном крају, тако смо и овога пута након захтева директорке наше школе у Уровици прикупили средства и обезбедили видео надзор који ће сигурно бити од користи.” – изјавио је Миле Динуловић, председник Скупштине Културног удружења мештана Уровице.


Културно удружење мештана Уровице из Беча прошле године помогло је и опремање просторије у којој је смештена полицијска испостава, а ове године донирало је и израду табле са ознаком “Полицијска испостава”, прикључак за кабловску телевизију и врата за тоалете. 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.