Петак, 20. Јануар 2012.

Весела чаршија у Неготину

 

 

3530_1.jpg

Много је прича испричано о старој неготинској чаршији, данас улици Кнеза Михајла у Неготину. И данас је својим животом причају сви они који у њој живе, а она све нас спаја. Тако је било и синоћ на првој манифестацији „Весела чаршија“, коју су под покровитељством општине Неготин заједнички организовали Дом културе „Стеван Мокрањац“, Народна библиотека „Доситеј Новаковић“, Туристичка организација општине Неготин и власници локала из ове улице. 

3530_2.jpg

Неготинце је синоћ у старој чаршији поздравио и председник општине Неготин, који је истакао да је одушевљен што је велики број грађана својим присуством подржао ову манифестацију која ће сигурно постати традиионална.  

3530_3.jpg

Дуго најављивана „Весела чаршија“ у кнез Михајловој, донела је низ занимљивих садржаја  и својеврсна сећања, која није било баш лако причати на температури у минусу. Али, и у томе су успели управо они који су везани за стару неготинску чаршију у улици кнез Михајловој, о којој је својевремено писао хроничар  чика Ђорђе Божиновић. 

3530_9.jpg

Уз беседе  старих Неготинаца о  Старој чаршији и  лицидерска срца добијена на дар, посетиоци су уживали, не скривајући одушевљење догађајем који им је испунио 19. јануарско вече на Богојављење. 

3530_4.jpg

Генерални покровитељ „Веселе чаршије“ Општина Неготин, обезбедила је пиће, кувано вино, ракију и чај, али  и срнећи гулаш, а то су учинили и предузетници који имају радње у овој улици и људи добре воље у границама својих могућности.

3530_7.jpg

 Посетиоци су уживали у музичким акордима које су у чаршију донели чланови бенда „Кампари”, дувачки оркестар, Етно група „Маринике”, Драгољуб Фируловић, а одломке из књиге „Комедије“ говорио је  Драгослав Станисављевић Персинац. 

 

3530_5.jpg

Весело је  било у чаршији неготинској – у улици Кнез Михајловој у продуженом празновању новогодишњих и свих лепих јануарских празника. 

3530_10.jpg