Среда, 07. Мај 2014.

Верификовани мандати новог сазива одборника СО Неготин

 

Конститиутивна седница СО Неготин прекинута је након верификације мандата и полагања заклетве новог сазива одборника. Пре тога одборници су се сагласили са извештајем Бранислава Ликсаревића, председника Изборне комисије о спроведеним локалним изборима у Општини Неготин 16. марта 2014. године. Седница ће бити настављена 15 маја.

 

Конститутивном седницом председавао је Станоје Николић, из одборничке групе Александар Вучић СНС-СДПС, као најстарији одборник, а помагало му је троје најмлађих одборника из најбројнијих политичких опција у општинском парламенту. Бранислав Ликсаревић, председник  Изборне комисије Општине Неготин потврдио је да су локални избори спроведени по закону и да је том приликом највећи број одборничких мандата, укупно 20 освојила листа Александар Вучић СНС-СДПС. Друга по бројности биће одборничка група СПС-ЈС са 14 мандата, следи ЛДП са шест, одборници са листе ДС-ПУПС добили су три мандата, док су два мандата освојили одборници мањинске Влашке демократске странке.

 

Након краће паузе, председавајући Станоје Николић, прочитао је извештај верификационе комисије и имена новог сазива  одборника СО Неготин. Извештај су прихватили сви присутни одборници (44), након чега су положили свечану заклетву. На тај начин престали су мандати претходног сазива одборника СО Неготин, председника и заменика председника СО Неготин као и члановима свих скупштинских тела.

 

Председавајући је потом обавестио одборника да до почетка седнице није пристигао ни један предлог за председника СО Неготин и заменика председника и да се због тога седница прекида до 15. маја.

 

Иначе, дневним редом конститутивне седнице СО Неготин предвиђен је избор председника и заменика председника СО Неготин, постављење секретара СО Неготин, избор председника и заменика председника Општине Неготин као и чланова Општинског већа.

Нови сазив одборника СО Неготин