Уторак, 05. Октобар 2021.

ВЕЉКОВО ИГРАЛИШТЕ СПРЕМНО ДОЧЕКУЈЕ ДЕЦУ ИЗ НАСЕЉА

У насељу Вељко Влаховић завршено је прво од укупно пет игралишта која ће ове године бити реконструисана захваљујући сарадњи локалне самоуправе и компаније Еликсир Група и донацији у износу од 100 милиона динара. Иницијативу „ За напредак Неготинске крајине – сложно“ покренули су Општина Неготин и компанија „Еликсир Група“ са циљем реализације пројеката који доприносе одрживом развоју и стварају нове шансе за рад и квалитетнији живот на истоку Србије.

  
 
„Налазимо се у насељу Вељко Влаховић где је завршено прво игралиште, преостала четири су у изградњи и требало би да у наредне две недеље постављена на радост малишанаи њихових родитеља и да коначно решимо тај, по мени деценијски проблем, с обзиром да се раде и игралишта која су из периода мог детињства била таква. Ово је резултат доброг односа и сарадње са Компанијом Еликсир Група која је донирала средства у износу од 100 милиона динара у овој години и а потписали смо и уговор о плану донација за наредних 25 година јер нас повезује обострани интерес да побољшамо квалитет живота наших суграђана. Поред увек потребног новог асфалта како у селу тако и у граду на чему радимо сваке године и трудимо се да побошљамо, ово је садржај који обезбеђује деци простор за игру.“ истакао је медијима Владимир Величковић, председик Општине Неготин и захвалио компанији и фондацији "Еликсир Групе" на донацији која је усмерена на унапрешење квалитета живота у Неготинској Крајини.

  
 
Вредност првог игралишта које је завршено донаторским средствима износи 2,4 милиона динара са ПДВ-ом. Вељково игралиште садржи комбиновани реквизит са две куле, две пењалице, два тобогана и местом за провлачење, љуљшку са два места, четворосед са федерима, две њихалице, инфотаблу, клупе и корпе за отпатке произвођача Креативног градског центра Београд.
„ Упућујем апел свим грађанима да игралиште морамо да чувамо. Деца су ту да се играју а ми старији да их чувамо, али и сачувамо игралиште као да је наша приватна имовина, јер ово је власништво свих нас. Желимо да игралишта буду на радост деце, њихових бака и дека и родитеља који ће заједно уживати у новом лепо уређеном простору, а на нама старијима да га сачувамо за будуће генерације да и нека друга деца могу да уживају у свему овоме што заједно раде Општина Неготин и Компанија Еликсир Група.“ додао је Величковић.

  
 
Преостала четири игралишта у насељима Цвећара, Србе Јовановића, Милошевском путу и на градском стадиону су у припреми и справе за најмлађе би требало према плану да буду постављене за две недеље.


* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.