Уторак, 10. Март 2020.

Већници заседали 68. пут


На данашњој седници Општинског већа, којом је председавао Владимир Величковић, председник Општине Неготин, разматрано је 20 предлога одлука, решења, сагласности и закључака.


Већници су, након разматрања, једногласно утврдили одлуке о усвајању извештаја о раду са финансијским планом за 2019. годину, Народне библиотеке „Доситеј Новаковић“, Музеја Крајине, Историјског архива Неготин, Центра за социјални рад, Туристичке организације и Дома културе „Стеван Мокрањац“. На данашњој седници утврђен је и предлог Решења о разрешењу Данета Суруџића, са места директора Центра за социјални рад због подношења оставке, као и предлог Решења о именовању Јелене Везурић, мастер социјалног радника, за вршиоца дужности директора ове установе.


Чланови већа донели су закључке о давању сагласности на одлуке НО ЈКП „Бадњево“ о расписивању лицитације за закуп тезги на зеленој пијаци у Неготину од 01.04. 2020. до 31.03.2021.године као и усвајању Извештаја Интерресорне комисије за процену потребе за додатном образовном, здравственом и социјалном подршком детету, ученику и одраслом и предложеним пруженим подршкама. После разматрања предлога донета је Одлука о одобравању годишњих програма и расподеле средстава намењених за финансирање Програма у области спорта у 2020. години.  Пред члановима већа нашао се и Програм подршке за спровођење пољопривредне политике руралног развоја за општину Неготин у 2020. години као и Програм коришћења средстава за унапређење безбедности саобраћаја на територији наше општине. На дневном реду 68. седнице Општинског већа била је и Одлука о измени одлуке о оснивању Комисије за координацију послова безбедности саобраћаја.