Петак, 17. Јануар 2020.

Већници заседали 62. пут


На данас одржаној 62. седници Општинског већа којој је председавао Владимир Величковић, председник Општине Неготин разматрано је 10 тачака из домена рада Општинског већа.
Због техничких недостатка усвојен је предлог Одлуке о поништавању одлуке о спровођењу Јавног конкурса за избор директора ЈКП „Бадњево“, као и предлог Одлуке  о спровођењу новог конкурса.  Утврђени су и предлози решења о расписивању првог јавног надметања за отуђење грађевинског земљишта у јавној својини општине Неготин и о измени решења о образовању комисије за координацију инспекцијског надзора из изворне надлежности општине Неготин.
Чланови већа утврдили су данас предлог Одлуке о усвајању локалног акционог плана запошљавања општине Неготин за 2020. годину који  предвиђа три мере активне политике запошљавања: субвенције за самозапошљавање у укупном износу од 2.250.000 динара,  од кога је локална самоуправа издвојила 1.200.000 динара а 1.050.000 динара Министарство за рад, запошљавање и социјалну политику), стручну праксу и Сајам за запошљавање. Данас је утврђен и предлог Плана заштите и спасавања за територију општине Неготин, заснован на процени угрожености  од елементарних непогода и других несрећа, процени расположивих капацитета и могућности за заштиту и спасавање. Циљ израде Плана је утврђивање задатака свих субјеката заштите и спасавања, планско и организовано ангажовање капацитета, усклађивање активности у спровођењу мера и задатака заштите и спасавања. Усвојени су и закључци о повраћају неутрошенх средстава Министарству државне управе и локалне самоуправе по пројекту  „Општински ГИС портал“ у износу од 7.781,80 динара, Архијерејском намесништву неготинском о издвајању средстава у износу од 50.000 динара, за набавку светосавских пакетића за децу и средстава у износу од 50.000 динара за набавку пнеуматика за Ватрогасно-спасилачко одељење Неготин.