Петак, 05. Март 2021.

ВАЖЕЋИМ ИНВАЛИДСКИМ ПАРКИНГ КАРТАМА ПРОДУЖЕН РОК ВАЖЕЊА ДО КРАЈА ГОДИНЕ

Влада Републике Србије, на седници одржаној 25. фебруара, je донела Закључак којим се даје препорука јединицама локалне самоуправе да се важећим инвалидским паркинг картама и резервисаним паркинг местима, продужи рок важења до 31. децембра 2021.године.
 
Како би се трајно решило питање поједностављења процедуре издавања инвалидских паркинг карата и резервисаних паркинг места, Влада је покренула иницијативу да се креира услуга на Порталу еУправа која ће омогућити подношење захтева електронским путем, а овлашћеним лицима из локалних самоуправа пружити једноставан увид у документацију, односно чињенице које су релевантнеза остваривање права.
 
Према подацима Јавног комуналног предузеће „Бадњево“ коме је Општина Неготин поверила услугу организације паркирања, у нашој општини ово право је остварило 40 особа, од којих су 14 чланови удружења Ратних војних инвалида и Цивилних инвалидa рата, а остали грађани који су појединачно јавили како би остварили услугу коришћења инвалидских паркинг карата и места.
 
 
 

* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.