Петак, 23. Септембар 2011.

Ванредна Скупштина Друштва пчелара „Хајдук Вељко“ Неготин

3386_1.jpg

У среду 21.септембра, одржана је ванредна скупштина Друштва пчелара „Хајдук Вељко“ Неготин на којој је између осталих једногласно донета и одлука да се за председника СПОС-а за наредни период предложи др. Родољуб Живадиновић, досадашњи председник.

3386_2.jpg

Након дискусије, пчелари су предложили, а скупштина једногласно прихватила и предлог да се за члана извршног одбора за регион Бор и Зајечар предложи Славко Луковић из Неготина досадашњи члан ИО СПОС-а.

Председник Друштва поднео је и извештај о раду између две скупштине који је једногласно прихваћен као и одлуке Извршног одбора и одлука о чланарини за 2012.годину и друге одлуке.

3386_3.jpg


Скупштина је такође донела и закључке да се преко надлежних органа покрене питање исправности и контроле сатних основа и утицај ИХП-а Прахово на тровање појединих пчелињака по тврдњи пчелара.

Истога дана одржано је веома интересантно предавање на тему „Економичност пчеларења и избор пчелиње паше“, а предавање је одржао Ранко Вучковић – Веле,  пчелар из Књажевца.

3386_4.jpg

Скупштини су присуствовали председници пчеларских организација из Књажевца и Кривеља, као и поједини пчелари из суседних општина.

Након предавања и Скупштине, настављено је дружење заинтересованих пчелара. Скупштина је успешно организована и у складу са статутом.