Понедељак, 20. Мај 2019.

Уручење уговора у Софији

Јадранка Јоксимовић , министарка за европске интеграције уручила је прошле недеље у Софији уговоре за пројекте прекограничне сарадње Србије и Бугарске. Уручењу уговора присуствовао је и Владимир Величковић, председник Општине Неготин.

Јадранка Јоксимовић, министарка за европске интеграције Владе Републике Србије састала се у Софији са Петјом Аврамовом, министарком за регионални развој и јавне радове Бугарске и уручила уговоре за Други позив програма ИНТЕРРЕГ - ИПА у оквиру прекограничне сарадње Србије и Бугарске 2014 – 2020.
Укупна вредност Програма с националним суфинансирањем износи 34,1 милион евра, од чега је 28,9 милиона евра из Инструмента ЕУ за претприступну помоћ (ИПА II), а тим средствима ће бити финансирани заједнички пројекти српских и бугарских партнера који јачају економску сарадњу у пограничном програмском подручју кроз одрживо коришћење природних и културних добара.

У Србији ће се пројекти, чије су приоритетне области сарадње одрживи туризам, млади и заштита животне средине, спроводити у Неготину, Нишу, Лесковцу, Соко Бањи, Мерошини, Трговишту, Бољевцу, Белој Паланци и Лебану.