Понедељак, 01. Јун 2015.

Уручени Уговори о финансирању и суфинасирању програма и пројеката удружења грађана

Данас су уручени Уговори о финансирању и суфинасирању програма и пројеката удружења грађана. Реч је пројектима којима су удружења аплицирала на Конкурс за доделу средстава путем дотација из буџета општине Неготин за 2015. годину. Уговоре о финансирању представницима удружења уручио је Јован Миловановић, председник Општине Неготин.

 

“Поделили смо 27 уговора удружењима грађана која су аплицирала на конкурсу. Ради се о пројектима широког дијапазоna од помоћи рањивим групама грађана до еколошких и култуrолошких пројеката. И ранијих година је споровођен конкурс на основу кога су распоређивана средства удружењима грађана. Новина ове године је то што смо увели темељно планирање буџетских средстава и они су уз сваки пројекат морали да приложе и буџет на основу кога ће се дефинисати трошење средстава. Такође у Уговор су убачени чланови који дефинишу обавезу правдања утрошених средстава. Ми ћемо у наредном период пратити њихове активностима и надамо се да ћемо наредних година бити у прилици да издвојимо више средстава за финансирање и суфинансирање оваквих пројеката“ – истакао је Јован Миловановић, председник Општине Неготин.

 

Одлуком о буџету за 2015. годину за дотације невладиним и друштвеним организацијама планиран је износ од 4.700.000 динара. За 27 пројеката удружења грађана издвојено је 4.549.106,00 динара, док су средства у износу од 150.894,00 динара, још увек нераспоређена.