Четвртак, 18. Аугуст 2022.

УРУЧЕНИ УГОВОРИ ГРАЂАНИМА ЗА НАБАВКУ КОТЛОВА НА ПЕЛЕТ

Данас је Владимир Величковић, председник Општине Неготин, уручио уговоре грађанима који су се пријавили на конкурс за набавку колтова на пелет који је Општина Неготин расписала уз подршку Министарства за заштиту животне средине Републике Србије. Осморо наших суграђана набавиће котлове на пелет уз субвенције од 90 процената.
  
"Вредност пројекта износи четири милллиона, један милион је учешће локалне самоуправе, а три милиона уцешће ресорног министарства. Услед мањег одзива грађана, сви који су прошли, уз одобрење  министарства, добиће субвенције од 90 процената што сматрам да је више него добро, и уједно позивам све да прате конкурсе локалне самоуправе и министарства који ће им помоћи да реше значајне индивидуалне проблеме. У току је још један конкурс који смо расписали уз подршку Министарства рударства и енергетике, за замену столарије, топлотне пумпе и соларне панеле за који је издвојено 16 милиона динара, по осам милиона локална самоуправа и ресорно министарство. Знам да су многи грађани заинтересовани и уједно апелујем на све да припреме и попуне документацију, и надам се да ће проћи као и наши суграђани који су данас потписали уговоре. Надам се да су задовољни и мислим да су прошли боље него што су и сами очекивали. Важно је да се прате конкурси.", истакао је председник Величковић и позвао грађане да буду мобилни, заинтересовани за све сто се ради у њиховом интересу и у склопу мера које се предузимају у циљу заштите животне средине кроз смањење загађења ваздуха и повећања енергетске ефикасности.
  
Јавни конкурс за бесповратна средства домаћинствима за енергетску санацију породичних кућа и станова на територији општине Неготин траје до среде 24.августа а све потребне информације се могу наћи на следећем линку
http://www.negotin.rs/ads-javni-konkurs-za-dodelu-bespovratnih-sredstava-domacinstvima-za-energetsku-sanaciju-porodicnih-kuca-i-stanova-na-teritoriji-opstine-negotin-u-okviru-realizacije-programa-energetske-sanacije-stambenih-zgrada-porodicnih-kuca-i-stanova-jp-122-657.htm.