Петак, 15. Новембар 2013.

Уручени производи из пројекта „Рукотворина за руковети“

У просторијама Уметничко занатске задруге „Занарт”, изложени су и званично предати на употребу производи, који су у овој занатској радионици израђени током јавних радова.

На период од три месеца, почев од 1.јула, у Уметничко занатској задрузи  Занарт, јавним радом укупне вредности 875 хиљада динара било је обухваћено 6 радница, а међу њима и жене са инвалидитетом.

 

“Занатска задруга “Занарт”, је и ове године учествовала у јавним радовима, који су реализовани у сарадњи са Општином Неготин и Националном службом за запошљавање.  Ове године је пројекат носио назив „Рукотворина за руковети“, и цео је био на неки начин везан за фестивал Мокрањчеви дани. Тако су у склопу пројекта израђене хаљине и кошуље за чланове хора Неготинске гимназије, у којима су они већ наступили на фестивалу. Жене које су биле ангажоване у Занарт-у, у оквиру јавних радова, израдиле су такође и пословне поклоне и рукотворине, за потребе протокола Општине Неготин.” – истакла је Мирјана Шекеровић, директорка Уметничке занатске задруге Занарт.

 

“Пројекат је на обострано задовољство успешно релализован, а током његове реализације израђени су изузетно лепи и вредни поклони, које ће Општина Неготин користити приликом приликом протоколарних посета домаћих и страних делегација, као  и за презентацију у иностранству.” – рекао је Марко Милосављевић, шеф службе за послове председника општине И Општинског већа Општине Неготин.

 

Данијела Марковић, професорка музичке културе и диригент хора Неготинске гимназије изразила је захвалност Занарту и Општини Неготин, на вредној опреми, коју је добио овај хор : “Занатска задруга “Занарт” је израдила 61 хаљину за девојке и 30 кошуља за мушке чланове хора.  Мени је драго да је дошло до ове сарадње и да смо на тај начин обезбедили лепу опрему, коју ће чланови гимназијског хора носити још дуго година.”

 

Пројекат „Рукотворина за руковети“, са 725 хиљада динара финансирали су Министарство економије и регионалног развоја и са додатних 230 хиљада динара, за набавку потребног материјала, локална самоуправа.