Среда, 06. Јун 2018.

Уручене значке и захвалнице отаџбине војницима који су добровољно служили војни рок

У великој сали Скупштине општине Неготин приређена је церемонија свечаног уручења значки и захвалница отаџбине војницима са територија општина Неготин и Кладово, који су упућени на добровољно служење војног рока у период од 2011. до  2015. године.

 

Значке војницима који су се од 2011. до 2015. године добровољно јавили за служење војног рока, уручио је начелник Регионалног центра Министарства одбране Ниш, пуковник Ненад Марковић, а захвалнице Владимир Величковић, председник Општине Неготин и Славиша Туфајевић, председник Скупштине општине Кладово. 

 

Председник Општине Неготин, Владимир Величковић, честитао је окупљеним младићима и девојкама, додајући да и ова свечаност потврђује да је служење војног рока велика част, а такође је изразио

„Захвалио бих Војсци Србије и Регионалном центру Министарства одбране Ниш, што је баш у Неготину приредила церемонију свечане доделе војничких значки и захвалница. Служење војног рока је некада била част и обавеза, а сада је то само част и ми можемо бити поносни на ове младе људе који су се пријавили за добровољно служење војног рока и који су, пре ступања у јединицу, прошли ригорозне провере.“ – истакао је између осталог Величковић након церемоније.

 

Војницима се обратио и начелник Регионалног центра Министарства одбране Ниш, пуковник Ненад Марковић, док је Мирослав Кнежевић, начелник Борског управног округа, који је такође присуствовао свечаности уручења значки и захвалница, нагласио да је служење војног рока пре свега једна часна обавеза према нашој држави и у име државе и Борског управног округа захвалио војницима што су добровољно испунили ову часну обавезу у периоду од 2011. до 2015. године.

 

На данашњој свечаности уручено је 18 значки и захвалница, војницима из Неготина и Кладова, док је 13 војника било спречено да присуствује па ће им признања бити уручена накнадно. Церемонији су присуствовали и представници Скупштине општине Неготин, Министарства одбране и Војске Србије, као и родбина и пријатељи окупљених војника.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.