Четвртак, 07. Октобар 2021.

УРУЧЕНА СПОРТСКА ОПРЕМА ОПШТИНСКИМ И ОКРУЖНИМ ФУБАЛСКИМ КЛУБОВИМА

На данас одржаном састанку са представницима 11 фудбалских клубова општинске и окружне лиге Владимир Величковић, председник Општине Неготин и Богдан Гугић, заменик председника разговарали су о проблемима са којима се сусрећу, потребама клубова и јачању међуклубске сарадње. Клубовима је уручена и спортска опрема у вредности од 400.000 динара, која је набављена преко Општинског фудбалског савеза.
 
  
 
„ Инфраструктуру смо у многим месним заједницама поправили и створили добре услове за рад. Кадар је проблем јер је у питању аматерско бављење спортом и тако би требало да остане. Ми смо једна од ретких општина која има општинску лигу у којој се такмиче месне заједнице. Ова активност је потребна нашим месним заједницама јер после утакмица могу и да се друже. Општине у нашем окружењу и шире, имају проблем са тим рангом такмичења, а ми се још боримо и успевамо да одржимо. Неке општине из окружења, мислим на град Бор и општину Мајданпек, желе да нам се прикључе с обзиром да немају довољан број клубова за такмичење.“ изјавио је после састанка председник Величковић.
 
  
 
Општина Неготин је једна од ретких општина која, у циљу одржавања спортских активности у месним заједницама које поред такмичења и развијају добру сарадњу између сеоских фудбалских клубова кроз дружење, помаже улагањем у потребну инфраструктуру и спортску опрему, имајући у виду да је у питању аматерски спорт и да су управа и чланови сеоских фудбалских клубова прави ентузијасти и заљубљеници у најважнију споредну ствар на свету.
 
  
 
„Велика је ово помоћ и подстрек нама али пре свега добра сарадња између клубова, Фудбалског савеза општине Неготин и локалне самоуправе. Захваљујемо се и веома смо задовољни што имамо овакву сарадњу а надам се да ће и убудуће овако све то функционисати. На данашњем састанку смо разговарали о проблемима са којима се сусрећемо, како би се проблеми превазишли. Клубови су изнели шта им је потребно, направили смо бољу сарадњу између клубова и пошто ми имамо вишак клупа за резервне играче, две клупе и делегатску, а Шаркамену који од прошле године имају нови стадион а нема клупе, договорили смо се да наше клупе поклонимо.“ рекао је Драган Павловић из ОФК БСК Буковче.
 
  
 
И представник Фудбалског клуба из Уровице истиче неопходност овакве подршке како би се аматерски спорт одржао у селима Неготинске Крајине.
 
  
 
„Ова помоћ значи пуно, јер до финансија је теже доћи и сваки вид помоћи је добро дошао, олакша нам начин функционисања, такмичења, тако да је ово велика подршка. Поред опреме коју добијамо, упоредо се раде и друге ствари, ФК Уровица и ФК Младост из Карбулова добијају свлачионице што је од великог значаја. Разговарали смо о горућим проблемима, поред финансија је проблем и играчки кадар, гледамо да обезбедимо што већу базу и да буде што боља сарадња и међу клубовима и са општином са којом иначе сарађујемо одлично. Помажу нам, помагали су и раније и захваљујући томе и опстајемо. “ истакао је Драгиша Ивковић представник Фудбалског клуба Уровица.


 
 

* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.