Четвртак, 21. Јун 2018.

Уређење зелених површина у граду

Радници ангажовани у оквиру јавних радова, преко Службе за заштиту животне средине општине Неготин, од првог јуна свакодневно раде на кошењу траве и уређењу зелених површина у самом граду и на прилазним путевима.  


У оквиру пројекта „Мој град чист и леп“, који се финансира  преко Националне службе за запошљавање, на спровођењу јавних радова ангажована су 3 незапослена лица на период од јуна до септембра.

„Трудимо се да у што краћем року уредимо травнате површине којих у граду има поприлично. Наше комунално предузеће нема довољан број радника који би били ангажовани на овој врсти послова, па су ангажовани радници са Националне службе за запошљавање у оквиру јавних радова. Уредили смо ових дана излетиште Бадњево, где је покошена трава и посечено растиње, као и парк шуму Цвећара, где је такође покошена трава. Данас су екипе ангажоване на уређењу стазе према Букову и сакупљању смећа заосталог после кошења у парк шуми Цвећара.“ – истиче Далибор Ранђеловић. члан Општинског већа општине Неготин задужен за комуналну делатност.  

Ранђеловић је упутио и апел својим суграђанима да више воде рачуна о зеленим површинама и и својој животној средини

„Желим да апелујем на наше суграђане да се што одговорније понашамо према зеленим површинама и нашим парковима у граду, јер је све учесталије рушење дечијих игралишта, клупа и канти за ђубре. што оставља ружан утисак.“


Наредне недеље, радници ангажовани у оквиру јавних радова, биће ангажовани на уређењу Кусјака односно простора од надвожњака до обало утврде и саме плаже.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.