Петак, 10. Новембар 2023.

УРЕЂЕЊЕ УЛИЦЕ У МИЛОШЕВУ

Екипе Предузећа за путеве „Штрабаг“ ових дана су ангажоване на бројним деоницама у неготинским селима. У најближој месној заједници у Милошеву, на радост мештана, уређена је улица која спаја један крај села са Црквом "Свети Василије Острошки". Радове на асфалтирању улице обишао је са Боривојем Анђеловићем, представником МЗ Милошево, Владимир Величковић, председник Општине Неготин.
 
 
 
„ Присуствујемо радовима на деоници од 400 метара, која спаја горњи и доњи део села. Вредност радова је преко три милиона динара. У Милошеву је доста тога завршено, и драго мије због тога, и наша је намера да стигнемо да у свим селима испунимо све оно што смо планирали и обећали. Мислим да све то иде добрим путем. Радови су завршени у петнаестак села, и ускоро ћемо обићи све што смо урадили у месним заједницама и у граду.“, изјавио је приликом обиласка радова председник Величковић.
 
 
Општина Неготин сваке године издваја доста средстава за побољшање путне инфраструктуре на територији целе општине, пете по површини у земљи. Из општинског буџета за ове намене у 2023. години издвојено је 129 милиона динара.
„Сарадња између Месне заједнице Милошево и локалне самоуправе је високом нивоу и све што је договорено реализује се и до краја године ће се завршити. Мештани су већином у иностранству и мало је младих остало. ТрУдимо се да услове у селу прилагодимо њиховом начину живота. Срећан сам због данашњих радова на путу који спаја два краја села. Спојили смо крај села са Црквом „Свети Василије Острошки“ и изласком на главни пут за Неготин. И то је за нас један велики пројекат.“ , изјавио је Боривоје Анђелић, представник Месне заједнице Милошево.
 
 
 
За следећу годину истичу потребу санације крова на спортској свлачионици који је у лошем стању.