Петак, 03. Јануар 2020.

Уређење школе у Дупљану

Реконструкцијом зграде школе у Месној заједници Дупљане, коју су удруженим снагама реализовали  локална самоуправа и мештани села,  услови за одвијање наставе у овој школи  су  знатно унапређени.  

  

„Локална самоуправа је реализовала пројекат уређења крова на школској згради у вредности од 3.450.000 динара. Похвалио бих Савет месне заједнице и мештане који су прикупили новац за унутрашње уређење зграде и  уређење фасаде. Желим да  истакнем да, када се у питању локални проблеми, заједно,  удруженим снагама, много више можемо да урадимо. Могу да нагласим да смо већ разговарали о пресвлачењу једне улице у селу, на иницијативу Месне заједнице и мештана села Дупљане. Локална самоуправа  ће настојати да иницијативе мештана који имају жељу и вољу да направе нешто добро за своје село буду приоритет.“ истакао је у Дупљану Владимир Величковић, председник Општине Неготин.

  

У санацију крова и међуспратне конструкције школског објекта  локална самоуправа је уложила 3.450.000 динара а захваљујући добром раду Савета МЗ Дупљане средствима мештана у износу од  1.500.000 динара уређена је спољашност и унутрашњост школе.   

  

„Доста се радило у Дупљану  захваљујући разумевању локалне самоуправе и нашој дијаспори, нашим мештанима који су помогли.  Са набавком документације,почели смо 2017. године. Од локалне самоуправе добили смо сређен кров  а унутрашње и спољашње радове финансирали су мештани, наша дијаспора, донатори који су донирали око 1.500.000 динара. Школу тренутно похађа 11 ученика  и тај број  у наредној години ће се повећати“ рекао је Ђорђе Радуцић, председник МЗ Дупљане.