Четвртак, 03. Аугуст 2017.

Уређење приступног пута ка Кусјаку и дела обале

У оквиру пројекта чишћења и уређења приступних путева граду, туристичких локалитета и јавних зелених површина на територији општине Неготин који се одвија под слоганом  „Мој град чист и леп“ спроводе се радови на приступном путу ка Кусјаку и делу обале Кусјак.

   

Јавни радови који су почели првог јуна трајаће до 30. септембра. У првом месецу спровођења радова уређен је приступни пут ка Кусјаку и део обале, пут ка Бадњеву и део од Лукоил пумпе до Пољопривредне стручне службе и део Карађорђеве улице, на излазу из Неготина ка Мокрању. Четворо ангажованих радника са евиденције Националне службе за запошљавање  уредили су простор вашаришта у оквиру припрема терена за јулски вашар, приступни пут ка Кусјаку, део Радујевачког пута од пружног прелаза до градске депоније,и део путног правца који води ка Самариновцу.

  

Приступни пут ка Кусјаку и део кусјачке обале због значаја у летњим месецима и у циљу стварања бољих услова уређују једном месечно. До краја спровођења јавних радова предвиђено је уређење парковске површине у граду, парк Цвећара, зелени појас у Неготину, поновиће се радови на Кусјаку, вашаришту и у самом граду.

Укупна вредност пројекта износи 524.000 динара.