Четвртак, 20. Јул 2017.

Уређење фасаде на ОШ „12. септембар“

У основној школи „12. септембар“ у Неготину, у току су радови на уређењу спољашње фасаде. Средства за ове радове издвојена су из општинског буџета, а вредност радова је  499 650 динара.

 

Школа је, по речима директорке Гордане Рајић, била у јако лошем стању, а због положаја и недовољне осветљености често је била и на удару младалачких несташлука. Ипак, захваљујући разумевању локалне самоуправе 1. септембра, ова школа ће своје џаке дочекати са новим изгледом.

  

„Неколико је разлога зашто смо се одлучили баш за радове на фасади.  Један од њих је тај што школа нема свој темељ и због тога има влаге, други разлог је енергетска ефикасност, јер ће се сада мање трошити топлотне енергије за грејање, а трећи разлог је тај што је зграда била доста руинирана и с обзиром да се налази у центру града често је била изложена различитим младалачким несташлуцима, па је било заиста потребно да урадимо нову фасаду. Пре осам година Ђердап нам је изашао у сусрет и окречили су нам зграду,  а сада је ово права фасада, са топлотном изолацијом, која ће нам пуно значити. “ – истиче Гордана Рајић, директорка.    

 

Претходних година урађена је и реконструкција дотрајалог корав на овој школи, а замењени су и олуци, паће уређењем фасаде бити заокружени радови на спољашњости зграде. У оквиру радова на уређењу ОШ „12. септембар“ окречене су и наставничка и канцеларија директора, као и ходници у згради. Средства за ове радове обезбеђена су из сопствених средстава, а вредност радова износила је  112. 000 динара.

 

Радови на фасади биће завршени најкасније до 27. јула.   

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.