Уторак, 17. Аугуст 2021.

УРЕЂЕНА ГЛАВНА УЛИЦА У ВИДРОВЦУ

Реализација програма уређења сеоских улица и путева, резултат обиласка сваког села и свакодневних разговора са грађанима на терену, увелико траје. Радове на главној улици у Месној заједници Видровац, која је после четрдесет година пресвучена новим асфалтом, обишли су Владимир Величковић, председник Општине Неготин и  његов заменик Богдан Гугић. Радови у вредности од четири милиона динара финасирани су из општинског буџета.

  

„У Месној заједници Видровац уредили смо деоницу коју су мештани села предложили а ми смо се сложили, с обзиром да се ради о главној улици која пролази кроз цело село и коју користе многи мештани. Ради се о деоници дужине 700 метара, а вредност изведених радова износи четири милиона динара са ПДВ-ом. Договорили смо се да у наредном периоду у Видровцу уредимо још неке важне деонице у другом делу села и тиме унапредимо животне услове мештана ове месне заједнице.“ истакао је председник Величковић у Видровцу.   

  

Сваки нови метар асфалта у селима значи живот, наду да ће крајинска села која се већ деценијама празне поново оживети што представља један од приоритета локалне самоуправе.  Мештани МЗ Видровац су веома захвални на уређеној главној сеоској улици.

  

„ Сарађујући са локалном самоуправом желимо да уредимо све улице у селу и да решимо друге инфраструктурне проблеме да би побољшали квалитет живота људи који живе овде. До сада су се крпиле рупе, закрпа на закрпу, што је изазивало негодовање и верујем да ће људи сада бити задовољнији и расположенији. У договору са општинским руководством, у наредне две до три године, планирамо да санирамо 80 одсто улица у селу.“  рекао је Зоран Стојковић, мештанин Видровца.       


Путни неимари неуморно раде на рехабилитацији улица широм Неготинске Крајине и ових дана су ангажовани у тимочком делу општине, у месним заједницама Црномасница, Александровац и Вељково.

„Радови се одвијају предвиђеном динамиком и надам се да ћемо стићи да завршимо све оно што смо договорили са саветима месних заједница а предстоје нам радови и у граду. Трудимо се да саслушамо и решимо многе проблеме и тиме утицати на унапређење квалитета живота свих грађана наше општине како на селу, тако и у граду. Приоритет је уређење путне инфраструктуре која представља темељ развоја сваке општине.“ поручио је Величковић и истакао да је, поред радова у месним заједницама које спроводи локална самоуправа, почела и најављена рехабилитација државног пута IIB реда бр. 400, Неготин- ХЕ „Ђердап 2“ коју је реализује Република Србија преко ЈП „Путеви Србије“.


* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.