Четвртак, 22. Децембар 2022.

УРЕЂЕН ПАРК КОД ХОТЕЛА ИНЕКС

Средствима Министарства за заштиту животне средине Републике Србије и Општине Неготин реализован је пројекат уређења дела градског парка на к.п. бр. 110/1 КО Неготин, површине око 3.000 м². Циљ пројекта је повећање зелених површина градаочување површине и функције земљишта као природног ресурса, кроз уређење деградиране површине уз урбаног мобилијара. Укупна вредност пројекта износи пет милиона динара, учешће надлежног министарства је три, а локалне самоуправе два милиона динара.

 



„Ово је део који је на улазу у наш град и који је био у лошем стању. Уз подршку Министарства за заштиту животне средине  уредили смо земљиште и пејзажно средили овај простор. Имали смо добар пројекат и  драго ми је што смо успели да добијемо средства. Простор је пејзажно уређен  што ће бити видљивије на пролеће. Посађено је дрвеће, урађене су шахте, пешачке стазе и постављен је пратећи мобилијар. Очекујем да ће и овај део града бити лепа слика Неготина и место за одмор. Предстоје нам сличне инвестиције а тичу се делова града који су пропали од зуба времена. У наредној години посветићемо се парку код Педагошке академије. Проблема има, решавамо их што уз помоћ државе, што средствима из буџета локалне самоуправе. Драго ми је да смо успели да превазиђемо неке веће проблеме како бисмо могли да се бавимо и оваквим стварима.“,  рекао је Владимир Величковић, председник Општине Неготин.   

Приликом озелењавања парка водило се рачуна о садњи искључиво аутохтоних врста лишћарског и четинарског дрвећа које су погодне за заштиту и очување предеоног диверзитета.

* Сви медији који преузму вест или фотографију са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, дужни су да наведу извор и поставе линк вести.