Петак, 22. Јануар 2016.

Упозорење за предузимање превентивних и оперативних мера

Штаб за ванредне ситуације општине Неготин, на основу прогнозе и упозорења издатог од стране Републичког хидрометеоролошког завода, које предвиђа у дане викенда веома ниске температуре, и до -20 степени целзијуса,  упутио је данас Електродистрибуцији Неготин, ЈКП „Бадњево“ и Јавном предузећу за грађевинско земљиште упозорење за предузимање превентивних и оперативних мера на заштити електро-енергетске инфраструктуре, критичне путне инфраструктуре, на обезбеђењу несметаног и појачаног снабдевања корисника топлотном енергијом, водом као и одржавања путне инфраструктуре на територији општине и града. 

Због најављеног захлађења, Републички хидрометеоролошки завод издао је црвени метеоаларм са вероватноћом од 90%. Према њиховој прогнози у суботу ће најхладније бити на југу и истоку односно у Врању, Лесковцу, Пироту, Нишу, Прокупљу, Крушевцу, Краљеву, Зајечару, Бору и Неготину, са тепмературама и до -20 степени.

 У недељу ујутру очекују се температуре од -12 степени на истоку до -2 степена, колико се прогнозира на северу земље. Цва три дана највиша дневна температура, према прогнози у већини места биће око 0 степени.  


* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.