Петак, 22. Април 2016.

Улагање у МЗ Уровица

У склопу обимних радова које локална самоуправа у циљу побољшања услова у селима спроводи у свим месним заједницама у селу које броји преко  две и по хиљаде мештана завршено је асфалтирање улице која води до школе.

  

У Уровици је урађен атарски пут вредности 336.000 динара, уграђен је хлоринатор у вредности 400.000, дечија играоница вредности 500.000 динара, асфалтиран пут до школе у вредности од 3 милиона динара, пут је био у лошем стању и асфалтиран је у дужини од 400 метара. Следеће што ћемо урадити јке набавка  филтере који су преко потребни за водовод. У плану је и санација путева, асфалтирање улице Програмом „Динар на динар“, реконструкција објекта познатог као „Стара кафана“, планира се израда спопртских терена али прво треба  средити правно имовинске односе, вредност тог пројекта је 4 милиона динара.“ изјавила је приликом обиласка Уровице Александра Величковић, помоћница председника Општине за развој месних заједница.

  

Што год се ради је значајно за мештане, поготово играоница за децу, овај асфалт такође. Улица је урађена до школе која је отворена осамдесетих година прошлог века када је имала преко 500 ученика данас похађа четрдесет пет  ђака Урадићемо улицу , објекат за филтере који је највећи приоритет, и ми ћемо да помогнемо али не можемо сами. Треба нам помоћ општине.” рекао је Драгиша Мартиновић, председник Савета МЗ.

  

За инвестиције у 39 месних заједница овогодишњем буџетом је предвиђено близу 50 милиона динара.