Среда, 01. Јун 2016.

Укинута ванредна ситуација у Штубику

Штаб за ванредне ситуације на петој редовној седници, која је одржана данас, донео је Закључак, којим се предлаже председнику општине Неготин, да после више од месец дана, укине ванредну ситуацију на територији месне заједнице Штубик.

  

Сагледавајући све чињенице и извештаје Завода за јавно здравље „Тимок“ из Зајечара о исправности воде за пиће и припремање хране, а на основу три узастопна узорковања, у Штубику ће бити укинута ванредна ситуација и мештани ће поново моћи да користе воду са сеоског водовода. У склопу отклањања последица загађења, извршена је санација водоводне мреже, изграђен систем за хлорисање воде и уграђен хлоринатор.

  

Штаб за ванредне ситуације донео и Закључак којим се надлежном одељењу Општинске управе налаже покретање поступка против изазивача загађања за надокнаду трошкова насталих приликом отклањања последица загађења.    

 

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.