Петак, 09. Март 2018.

Укинута ванредна ситуација на територији општине Неготин

На предлог Штаба за ванредне ситуације за територију општине Неготин, Владимир Величковић, председник општине Неготин, на четвртој ванредној седници Штаба, донео је Одлуку о укидању ванредне ситуације на територији општине Неготин, која је уведена 2. марта.

Штаб за ванредне ситуације општине Неготин, Закључак којим се предлаже председнику општине да донесе Одлуку о укидању ванредне ситуације на територији општине Неготин донео је на основу предлога стручно-оперативног тима и након сагледавања и анализе тренутног стања на територији општине Неготин.

На предлог стручно-оперативног тима усвојен је и Закључак да се настави са ангажовањем механизације и радова на чишћењу снега и снежних наноса у брдско-планинском делу општине, односно тамо где постоји потреба до нормализације стања, као и да се настави са редовним активностима по плану о зимском одржавању на територији општине Неготин.        

На данашњој седници Штаба за ванредне ситуације донет је и Закључак о формирању седмочланог стручно-оперативног тимаза заштиту и спасавањеод поплава, подземних вода и клизишта са задатком да прати стање нивоа на водотоковима на територји општине Неготин, сарађује и координира са надлежнима у ЈВП „Србијаводе“ РЈ Неготин у циљу предузимања превентивних и оперативних мера заштите и спасавања од поплава и прати стање на клизиштима и код појава подземних вода.      

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са сајта Општине Неготин у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.