Среда, 15. Јул 2020.

УДРУЖЕЊУ „ДУГА“ У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „БУДИМО ЈАЧИ“ ДОНИРАНА ИНВАЛИДСКА КОЛИЦА

Удружењу особа са инвалидитетом „Дуга“ у Неготину, данас су на коришћење предата троје инвалидских колица набављених у оквиру пројекта „Будимо јачи“. Овај пројекат се реализује у оквиру програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – SWISSPRO“, који подржава Влада Швајцарске у сарадњи са Владом Србије, а спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (UNOPS у партнерству са Сталном конференцијом градова и општина (SKGO).


Пројектом су обезбеђени: физиотерапеутска и логопедска опрема (физиотерапеутски сто и столица, собни бицикли, помагала, под за вежбање, лопте, инвалидска колица), физиотерапетске и логопедске третмане и излет за децу са сметњама у развоју из Удружења „Дуга“. Вредност пројекта износи 13.690 USD. Вредност донације је 12.040 USD а учешће општине Неготин је 1.650 USD.


Пројекат „Будимо јачи“ допринеће очувању и унапређењу моторичких способности особа са сметњама у развоју као што ће и рад са дигиталним логопедским сетом допринети квалитетнијем и успешнијем раду са корисницима удружења. Пројектом је обухваћено 30 корисника, различитог узраста деце и младих.
У оквиру јавног позива под слоганом “Нове идеје по мери заједнице” програм Swiss PRO подржао је осам партнерских пројеката локалних самоуправа и организација цивилног друштва са преко 100.000 евра. Реализација ових пројеката је у току и пружиће подршку за најмање 650 људи из рањивих група у Власотинцу, Ивањици, Смедереву, Рашки, Ћуприји, Новом Пазару, Неготину и Зајечару.