Уторак, 03. Децембар 2019.

Удружење „Дуга“ обележило Светски дан особа са инвалидитетом

Јубиларним, десетим дружењем чланови Удружења „Дуга“ из Неготина обележили су  3. децембар,  Међународни дан особа са инвалидитетом.

  

Мерлина Селенић, заменик председника Општине Неготин уручила је данас Удружењу „Дуга“  логопедски сет за логопедске третмане који је обезбеђен у окиру пројеката ,,Будимо јачи’’ а који локална самоуправа реализује уз подршку Швајцарске агенције SWISS PRO. Пројекат „Будимо јачи“ у оквиру ,,Подршке јединицама локалне самоуправе у спровођењу социјално-иновативних пројеката у партнерству са организацијама цивилног друштва’’ спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге у партнерству са Сталном конференцијом градова и општина  реализоваће се до априла 2020. године. Пројекат обухвата набавку физиотерапеутске и логопедске опреме и организацију физиотерапетских и логопедских третмана за децу са сметњама у развоју.

  

Иначе, поред редовног финансирања активности Удружења локална самоуправа је прошле године у оквиру пројекта „Унапређење популационих политика у Борском округу“ обновила намештај  у вредности од 100.000 динара, сређен улаз код тоалета и постављени су држачи, одржано је и предавање под називом „Жене и предузетништво“ а набављени су и приручници које користе у раду саветовалишта за младе у Удружењу „Дуга.  

   

Обележавању овог значајног датума поред представника локалне самоуправе присуствовали су и представници образовних установа, ученици и пријатељи удружења.