Уторак, 04. Децембар 2018.

Удружење „Дуга“ обележило Међународни дан особа са инвалидитетом

Традиционалним маскенбалом и дружењем чланови Удружења „Дуга“ из Неготина обележили су  3. децембар,  Међународни дан особа са инвалидитетом . Обележавању су  присуствовали   Татјана Панић, члан Општинског већа задужена за културу, информисање и туризам,  представници образовних установа, ученици трећег разреда ОШ „Вера Радосављевић“ и пријатељи удружења.


Услуге Удружења  „Дуга“ које окупља 70 чланова користи 35 корисника ,од којих петнаестак редовно учествује у радионицама које организују четири пута недељно.  Маске за девети по реду маскенбал рађене су на кеативним и окупационим радионицама удружења.


 „Девету годину заредом припремамо маскенабл са нашом децом, корисницима и родитељима. Наши корисници, особе са инвалидитетом, наша деца једнаки су чланови друштва али се то мало теже прихваћа, посебно у мањим срединама. Већ годинама се трудимо да што више приближимо проблематику наших корисника. Надамо се да колико толико успевамо у томе. Акценат стављамо на проблематику младих јер деца која су особе са инвалидитетом или сметњама у развоју већ су обухваћена подршком ако похађају школу. Млади који су завршили школу препуштени су сами себи па се ми као удружење трудимо да им омогућимо неку забаву, неко дружење и едукације.“ истакла је Мирослава Здравковић, секретар Удружења „Дуга“.


Међународни дан особа са инвалидитетом, који за циљ има омогућавање особама са инвалидитетом и различитим сметњама у развоју, прилагодљивији и лепши живот, ове године обележава се под слоганом „Оснаживање особа са инвалидитетом и осигурање инклузивности  и једнакости“.