Среда, 04. Децембар 2013.

Удружење „Дуга“ и ОШ „12. септембар“ обележили Дан особа са инвалидитетом

Поводом међународног Дана особа са инвалидитетом, удружење „Дуга“ четврту годину заредом, за своје госте, организовало је маскенбал и пригодан програм.

Малишани окупљени око удружења за помоћ особама са инвалидитетом „Дуга“, маскирани у костиме које су сами креирали, приказали су својим драгим гостима из ОШ“Вера Радосављевић“ и институција са којима сарађују, програм који су увежбали на креативним радионицама. Тако су на најлепши начин промовисали мото овогодишњег Дана особа са инвалидитетом „Уклонимо баријере, отворимо врата, инклузија за све“.


Удружење „Дуга“ формирано још  1986. године, активно ради од 2007. године када су, уз помоћ локалне самоуправе, уређене просторије и окупља тридесетак активних чланова.

Имамо велику подршку општинских институција и тренутно реализујемо два пројекта: „И ја волим интернет“ у сарадњи са Канцеларијом за младе Општине Неготин и Министарством за телекомуникације и пројекат персоналних асистената, „Држимо се за руке“ Министарства за рад и социјалну политику.“ – истакла је Мирослава Здравковић, секретар удружења „Дуга“.


И у Основној школи „12. септембар“ обележен је Међународни дан особа са инвалидитетом. Пригодан програм за госте, ученике првог и другог разреда основне школе „Вук Караџић“, приредили су ученици школе, која образује децу са посебним потребама, а отворена је и изложба радова насталих на креативним радионицама и часовима.


Ученици две школе имали су прилику и за краће дружење.